Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen integrativ medicinsk biologi (IMB) söker nu en första forskningsassistent som kommer att arbeta i ett av våra forskningsprojekt inom high-throughput screening. Anställningen är en allmänvisstidsanställning på heltid under ett år med stationeringsort i Umeå. Startdatum är 2021-12-01 eller enligt överenskommelse. 

Beskrivning

Du kommer att arbeta självständigt inom ett forskningsprojekt finansierat med medel från Wallenberg Centre for Molecular Medicine (WCMM). Ett av projektets huvudmål är att identifiera nya syntetiska ligander för en G-proteinkopplad receptor (GPCR) som har en viktig roll i hjärnans utveckling och reglering av bl.a. dopaminbanornas funktion. Arbetet kommer fokusera på utvecklande av- och datainsamling från assays för att identifiera och karaktärisera de nya receptorliganderna men kan även omfatta handledning av studenter, doktorander, och postdoktorer som jobbar med cellodling och signaleringsassays för receptorfunktion. 

Kvalifikationer

För att vara behörig krävs att du avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom ett relevant område såsom farmakologi eller farmaceutisk kemi. Doktorsavhandlingen ska inte vara äldre än fem år. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Den sökande ska ha två års erfarenhet av postdoktoralt arbete och det är meriterande om arbetet utförts i annat land än där avhandlingen framlades. Vidare söker vi en person som har teknisk kompetens inom cellodling, förberedande av substansbibliotek för high-throughput screening (HTS) och utarbetande av fuktionella assays för HTS. Du ska ha minst tre publicerade originalartiklar som förstaförfattare i internationella fackgranskade tidskrifter och du ska ha god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande om den sökande har erfarenhet av arbete inom farmaceutisk kemi och kemisk syntes och/eller läkemedelsutveckling (struktur-aktivitetsstudier och hit-to-lead-optimering), liksom erfarenhet med biofysiska metoder för karaktärisering av receptor-ligandinteraktioner. Vi ser gärna att den sökande har en apotekarexamen eller motsvarande. 

Ansökan

Du registrerar din ansökan via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 2021-10-27. Din ansökan ska vara på engelska eller svenska och innehålla:

  • Ett kort följebrev med beskrivning av forskningserfarenhet, tekniska expertis, forskningsintresse och lämplighet för projektet (ca en till två A4-sidor).
  • CV (curriculum vitae) som inkluderar examina med verifikat, anställningar, publikationslista
  • Namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Vid frågor gällande anställningen kontakta Stig Jacobsson: stig.jacobsson@umu.se, professor vid IMB, Umeå universitet.

Läs mer om Institutionen för integrativ medicinsk biologi här: https://www.umu.se/institutionen-for-integrativ-medicinsk-biologi/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1386-21
Kontakt
  • Stig Jacobsson, stig.jacobsson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-10-11
Sista ansökningsdag 2021-10-26

返回职位空缺页面