Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Beskrivning av projekt
Tidigare studier har kopplat metakaspaser till reglering av åldrande och celldöd i olika organismer, men de underliggande mekanismerna inklusive proteolytiska substrat av metakaspaser förblir dåligt förstådda. Huvudsyftet med detta projekt är att etablera mekanismen för metakaspasfunktionen i bladutveckling och föråldrande i modellsystemet Arabidopsis thaliana.

Arbetsuppgifter
För funktionella studier kommer gen knock-out modeller att användas i Arabidopsis för identifiering av metakaspas substrat i föråldrade Arabidopsis blad med hjälp av COFRADIC-tekniken i samarbete med VIB, Ghent. Substraten kommer att valideras med enzymatiska analyser in vitro och i jäst, följt av funktionella studier.

Kvalifikationer
Doktorsexamen inom växtfysiologi eller motsvarande. Vi söker en motiverad växtbiolog med analytisk förmåga och ett stort intresse för att förstå mekanismer och funktioner av proteolys. Du förväntas ha tidigare erfarenhet av cell- och molekylärbiologi, jäst-två-hybridteknik och metakaspasforskning. Utmärkt kommunikationsförmåga i både muntlig och skriftlig engelska är ett krav. Tidigare erfarenhet i forskning om Arabidopsis lövåldrande, in vitro-tekniker, transkriptionsstudier och westernanalyser är meriterande.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 22 månader. Tillträde 2021-12-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse.

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta:
Professor Hannele Tuominen: hannele.tuominen@slu.se eller
Universitetslektor Johannes Hanson: johannes.hanson@umu.se telefonnummer 090-786 67 44.

Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober 2021.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 december 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1378-21
Kontakt
  • Johannes Hanson, 090-786 67 44
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-10-01
Sista ansökningsdag 2021-10-22

返回职位空缺页面