Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Universitetsadjunkter med inriktning mot klinisk psykologi

Institutionen för psykologi söker två universitetsadjunkter i psykologi med inriktning mot klinisk psykologi. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdag är 2021-10-18. Välkommen med din ansökan!

Institutionen för psykologi är en dynamisk forsknings och undervisningsmiljö inom flera områden bl.a. ansvarar vi för Psykologprogrammet och Psykologprogrammet med inriktning mot idrott. Som en del av psykologprogrammen driver institutionen en psykologmottagning. Psykologmottagningen är en öppenvårdsmottagning för psykoterapeutiska samtal. Den kliniska verksamheten inramas av utbildningsuppdrag inom psykologprogrammen samt frågeställningar utifrån forskningsprojekt som sker inom Psykologmottagningens kärnverksamheter (klientarbete resp. kvalitetssäkringsarbete).

Psykologkandidaterna/studentterapeuterna erbjuder psykoterapeutiska samtal med två olika terapiinriktningar - kognitiv beteendeinriktad terapi (KBT) och psykodynamisk psykoterapi (PDT) samt genomför kvalitetssäkringsarbete. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen kan erhållas via vår hemsida Institutionen för psykologi

Vi söker två universitetsadjunkter i psykologi med inriktning mot klinisk psykologi. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar främst undervisning inom de professionsnära delarna av psykologprogrammen och psykoterapeutprogrammet som kräver kompetens inom ämnesområdet samt utvecklingsarbete inom området klinisk psykologi. Viss andel undervisning kan även ske på fristående kurser där klinisk kompetens krävs. En kompetensutvecklingsplan kommer att upprättas för att ge möjlighet till att bibehålla och vidareutveckla den egna kliniska kompetensen, samt till pedagogisk kompetensutveckling.

Behörighetskrav

Behörig till anställningen är den som har legitimation som psykolog klinisk erfarenhet och undervisningserfarenhet.

Bedömningsgrunder

Bedömningsgrunder för urval bland behöriga sökande är dokumenterad pedagogisk skicklighet inom det område som gäller för anställningen samt dokumenterad klinisk skicklighet och erfarenhet.

Särskild vikt kommer vid bedömningen att fästas vid klinisk erfarenhet samt undervisningserfarenhet från det aktuella området och vid personlig lämplighet. Vi har ett särskilt behov av PDT kompetens, men även KBT kompetens kan komma ifråga.

Vikt läggs även vid dubbelkompetens, dvs den som har legitimation både som psykolog och psykoterapeut.

God förmåga i svenska språket i tal och skrift är ett krav vid tillsättningen, och den sökande skall vara beredd att vid behov kunna ta på sig administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse av svenska.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Umeå universitets anställningsordning.

https://www.umu.se/regelverk/personal-lika-villkor-och-arbetsmiljo/anstallningsordning-for-larare-vid-umea-universitet/

I rekryteringsprocessen genomförs intervjuer och referenstagning.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1199-21
Kontakt
  • Annika Nordlund, 090-786 78 30
  • Maria Nordin, 090-786 99 24
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-27
Sista ansökningsdag 2021-10-25

返回职位空缺页面