Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap söker en HR-samordnare. Anställning är en tillsvidareanställning på deltid (75%) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag 211026.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som HR-samordnare är ett brett och självständigt arbete med såväl kvalificerade HR-frågor som löpande HR-administration. Det innefattar bland annat:

  • Stöd till chef/ledning i förekommande HR-frågor såsom rekrytering och kompetensförsörjning, introduktion, omställning, arbetsmiljö- och lika villkorsfrågor, rehabilitering, arbetsrätt mm.
  • Stöd och rådgivning till institutionsledningen utifrån gällande lagstiftning, lokala och centrala avtal samt gällande policys och riktlinjer.
  • Övriga administrativa uppgifter som till exempel administration av rekryterings- och anställningsärenden, ledighetsansökningar, uträkning av doktorandtid, vara behjälplig i att ta fram statistik och underlag för olika rapporter mm.
  • Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå och arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lägst kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller annan examen som bedöms likvärdig/motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med kvalificerade HR-frågor samt mycket god förmåga och erfarenhet av att ta eget ansvar och egna initiativ. Du har även god förmåga att planera och organisera arbetet och kan hantera många olika frågor och uppgifter parallellt.

För denna anställning krävs god datorvana samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Erfarenhet av HR-arbete i en stor organisation, gärna universitet eller högskola är meriterande. Även erfarenhet av att arbeta i universitetsadministrativa system, såsom Pass, Primula och Varbi samt kunskap om arbetsrättsliga regelverk, gärna statliga är meriterande.

Övriga kvalifikationer 
Arbetet som HR-samordnare kräver god förmåga att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din ansökan
Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 211026. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, referenstagning och arbetsprov.

Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 30-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här.


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1355-21
Kontakt
  • Maria Waling, maria.waling@umu.se, 090-786 64 83
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-20
Sista ansökningsdag 2021-10-26

返回职位空缺页面