Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Europeiska CBRNE-centret vid Umeå universitet söker en projektsamordnare. Anställningen innefattar arbete med centrets kommunikation, bemanning och uppföljning av projekt samt stöd till kollegor. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Sista ansökningsdag 211019.

CBRNE-centret
Europeiska CBRNE-centret är en del av den Kemiska institutionen. Centrets verksamhet går ut på att initiera och koordinera nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt, ofta EU-finansierade. Det övergripande syftet med samtliga projekt är att förbättra samhällets beredskap och hantering av CBRNE-händelser (händelser med Kemiska, Biologiska, Radiologiska, Nukleära eller Explosiva ämnen). De flesta projekt handlar om utbildning, övning och träning av blåljuspersonal och hur man bäst skyddar aktörerna, befolkningen och samhället vid CBRNE-händelser.

Arbetsuppgifter
Som projektsamordnare samordnar du olika delar av projektet. Det innefattar bland annat att planera in behov av personal från Umeå universitet, analysera vad som behövs i form av resultat och säkerställa att resultaten följer den planering som gjorts, samt följa upp att resurserna fördelas i enlighet med budget. Detta sker ofta tillsammans med och som stöd åt en projektledare. Du förväntas ta eget initiativ och själv kunna styra stora delar av ditt arbete. Som samordnare för ett nytt projekt ansvarar du för att universitetets del i projektarbetet struktureras på ett korrekt och effektivt sätt. Du kommer även att arbeta med centrets kommunikation utåt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • projektadministration och rapportering till uppdragsgivare
 • samordning av olika projektaktiviteter och arbetsplanering, kontinuerlig uppföljning av olika aktiviteters framskridande inom projekt, samt budget
 • huvudansvar för centrets kommunikation och information: webbpublicering, sociala medier samt samarbete med fakultetens kommunikatörer
 • organisera evenemang för utåtriktad informationsspridning, både för centrets räkning och inom specifika projekt
 • information och kommunikation av resultat och framskridande i olika projekt, såväl internt inom projekt som externt till intressenter som företag, myndigheter och i vissa fall allmänheten
 • omvärldsbevakning av utveckling inom säkerhetsområdet på nationell och internationell nivå
 • analys av resultat som underlag till fortsatt planering.

Kvalifikationer
Magisterexamen inom samhällsvetenskap med inriktning mot kris- och konflikthantering eller motsvarande. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som de beskrivna ovan. God förmåga att samverka med olika människor. Uppgifterna ställer krav på förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. De flesta av våra projekt drivs i Europeiska konsortier och samarbetsspråket är oftast engelska. God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt är därför ett krav. Du är van vid att arbeta i Windows och Office (datorbaserat).

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du har en god förmåga att strukturera ditt arbete och ta egna initiativ samt ta ansvar för att arbetsuppgifter slutförs enligt planering.

Erfarenhet av arbete inom CBRNE-området är meriterande.

Ansökan
Till ansökan bifogas ett personligt brev och CV/meritförteckning. Sista ansökningsdag är den 19 oktober 2021. Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem Varbi.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av föreståndare Per-Erik Johansson, 070-6496645, per-erik.johansson@umu.se.

Kemiska institutionen
Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1358-21
Kontakt
 • Per-Erik Johansson, 090-786 50 19
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-09-27
Sista ansökningsdag 2021-10-19

返回职位空缺页面