Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Institutionen för Klinisk vetenskap bedrivs kliniskt inriktad forskning samt utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå inom nio olika ämnesområden. Undervisning ges inom läkarprogrammet och logopedprogrammet, men även som fristående kurs i barn- och ungdomspsykiatri. Pediatrik är ett ämne inom Institutionen med en bred forskningsaktivitet där pediatriks forskningslabb spelar en central roll och dit vi nu söker en forskningsingenjör. Anställningen är heltid och tidsbegränsad i 6 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Ett stort forskningsintresse på pediatrik är mikrobiotas roll vid hälsa och sjukdom. På pediatriks forskningslabb analyserar vi bakteriell sammansättning och diversitet i olika prover och använder oss av moderna tekniker så som metagenomik-sekvensering.

Arbetsuppgifter i anställningen som forskningsingenjör innefattar att planera, utforma och utföra laborativt arbete samt utvärdera och sammanställa resultat.  Vidare ingår i anställningen grundläggande arbetsuppgifter inom laborativ verksamhet såsom inköp av material och utrustning, hantering av disk och avfall, och beredning av lösningar som används vid arbete med celler.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom molekylärbiologi, bioteknik, biomedicin eller motsvarande.

Arbetet kräver:
- god förståelse och praktisk erfarenhet av klassiska molekylärbiologiska tekniker för nukleinsyra-analys (extraktion av DNA/RNA från eukaryoter och prokaryoter, PCR och modern sekvensering) samt peptid och protein-analys (Western Blot, ELISA, Luminex).
- erfarenhet av att planera och utföra sekvensering.
- bra förståelse och erfarenhet av att utvärdera resultat från PCR och sekvensering.
- noggrannhet, god organisationsförmåga och systematiskt arbetssätt.
- goda kunskaper att kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal såväl som skrift.

Utöver ovanstående önskar vi erfarenhet av:
- att preppa DNA/RNA från komplexa prover.
- att planera och utföra en PCR, RT-PCR, targeted PCR, barcode-baserad amplikon PCR.
- minst en modern sekvenseringsteknik (Illumina, Nanopore, IonTorrent)


Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1397-21
Kontakt
  • Olof Sandström, ämnesföreträdare, olof.sandstrom@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2021-10-26

返回职位空缺页面