Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vid Institutionen för fysik, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning i fysik bland annat inom civilingenjörsprogram, inom lärarutbildning och inom tekniskt-naturvetenskapligt basår. Nära 1000 studenter läser hos oss varje år och omfattningen motsvarar 300 heltidsstudenter. Vår internationella verksamhet är omfattande och vi välkomnar normalt 80-100 studenter från andra länder till våra kurser varje år.

Anställningen som amanuens omfattar 25-50 % under 12 månader. Syftet med anställningen är att stödja arbetet framförallt inom basårsutbildningen och inom utbildningars inledande kurs i fysik men även att stödja lärares anpassning av undervisning och examination p.g.a. rådande situation med covid-19. Sista ansökningsdag är 10 maj.

Arbetsuppgifter
Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och att du arbetar med undervisning och relaterade uppgifter vid Institutionen för fysik. Tyngdpunkten för arbetet ligger på kurser i fysik inom basårsutbildningen och inom utbildningars inledande kurs i fysik. Arbetet består av undervisning och handledning vid lektioner, räkneövningar och laborationer. I arbetet ingår även bedömning av studenters laborationsrapporter samt träning i muntlig och skriftlig kommunikation. Förutom undervisning kommer du att även assistera vid lärares anpassning av undervisning och examination p.g.a. rådande situation med covid-19. Vid arbetet kommer du att utforma stöd för digital undervisning och digitala möten i lärplattformen Canvas och använda verktyg som t.ex. Zoom.

Kvalifikationer
Du som söker aktuell anställning som amanuens ska ha

  • minst 15 högskolepoäng i fysik på avancerad nivå,
  • god social kompetens och vara intresserad av att förklara och undervisa i fysik. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbetsuppgifter som liknar de som ingår i anställningen och särskilt erfarenheter av basårsutbildning eller motsvarande.

Villkor
Anställningen är på 25-50 % i 12 månader under 2021-07-01 – 2022-06-30. Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Ansökan
Ansök senast 10 maj. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och innehålla en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och tycker är relevanta för anställningen.

Kontakt
Vid eventuella frågor kontakta gärna Hans Forsman, hans.forsman@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-07-01 eller enl. överenskommelse
Löneform Månadslön enligt fastställd löneinplacering
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25-50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-574-21
Kontakt
  • Hans Forsman, 090-7865584
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-14
Sista ansökningsdag 2021-05-10

返回职位空缺页面