Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Swedish Center for Digital Innovation, SCDI, är ett forskningssamarbete mellan Umeå universitet, Göteborgs universitet, och Handelshögskolan i Stockholm. Vi söker nu en kommunikatör till vårt team. Det totala antalet personer inom SCDI är idag ca 50. Anställningen är placerad vid SCDIs nod vid Umeå universitet och institutionen för Informatik.

SCDI är ett nav inom digitaliseringsforskning i Sverige. Utöver att koppla samman ett antal forskargrupper, fungerar centret som nationell resurs för digitaliseringsforskning inom exempelvis skogsindustrin och offentlig sektor. SCDI är också värd för SDCI AI Business Lab och SCDI Blockchain Lab.

Arbetsuppgifter
Vill du leda kommunikationsarbetet i en dynamisk forskningsorganisation där du får jobba med såväl operativa kommunikationsprojekt som med kommunikationsstrategi? Är du vass på att arbeta fram budskap, strategier och kommunikation med siktet inställt på övergripande verksamhetsmål? Då är du personen vi söker. Vi erbjuder en utvecklande, kreativ och ansvarsfull roll som kommunikationsansvarig för SCDI.

Du kommer att ansvara för att i samråd med SCDIs ledningsgrupp utforma kommunikationsstrategi för centrat, projektleda och genomföra kommunikationsinsatser, event samt löpande samordna kommunikationen. Arbetsuppgifterna innebär att du ska kunna jobba med olika typer av innehåll för flera kanaler, exempelvis webb, sociala medier och nyhetsbrev.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid från och med 2021-08-01—2023-07-31 eller enligt överenskommelse. Placering är vid institutionen för Informatik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller strategisk kommunikation, digital medieproduktion eller annan examen som kan bedömas som likvärdig.
Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete och med dokumenterad vana av projektledning. Du har samtidigt en bred bakgrund inom kommunikation, från strategisk kommunikation till innehållsproduktion och publicering i olika kanaler. Du behöver ha erfarenhet av moderna webbpubliceringssystem. Då centrat både har internationella medarbetare och målgrupper är det viktigt att du har stor vana att skriva redaktionella texter både på svenska och engelska och att du obehindrat kan göra presentationer både på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat inom universitetsvärlden eller annan kunskapscentrerad verksamhet, alternativt arbetat med kommunikation av digitalisering.

För att passa i rollen bör du vara initiativtagande, flexibel och van att driva kommunikationsfrågor i en verksamhet. Du är lyhörd för din organisations mål och behov, men är samtidigt inte rädd att utforska nya grepp och format och hugger gärna i det där behövs. Som person har du lätt för att skapa kontakter och entusiasmera andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Du ska bifoga arbetsprov på redaktionellt arbete du har utfört på både svenska och engelska.

Institutionen för Informatik
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Digital teknik har blivit en möjliggörare för förändrade sätt att leva och bedriva verksamhet på. I vår forskning studerar vi dessa förändringar och förändringsprocesser och vi studerar samspelet mellan människa och teknik för att förstå teknikens möjligheter och dess begränsningar. I våra studier av digitalisering rör vi oss i många kontexter såsom offentlig sektor, media, spel, underhållning, finansbolag, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri och handel. Läs mer om vår forskningsmiljö på www.umu.se/informatik

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-510-21
Kontakt
  • Katrin Jonsson, 090-786 93 87
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-31
Sista ansökningsdag 2021-04-21

返回职位空缺页面