Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vi söker en disputerad medarbetare som under 15 månader ska jobba med hur kemiska substanser kan påverka bakteriella patogener genom att använda biokemiska, mikrobiologiska och molekylärbiologiska metoder. Sista ansökningsdag är 21-04-30.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att undersöka om och hur olika kemiska substanser kan påverka växt, överlevnad och/eller infektionsförmåga av olika bakteriella patogener (främst Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus och Enterococcus faecium). Aktiva substanser kommer att undersökas vidare för att bestämma hur det fungerar och vilken/vilka deras målmolekyl/er är. 

Du kommer att använda dig av kemiska analyser (exv. gelshift, SPR, fluorescence quenching), bakteriologiska metoder (exv. bakteriell växt i kultur och platta, infektionsstudier) samt molekylärbiologiska metoder (DNA kloning, mutationsanalys samt RNA och proteinexpression-analys).

Kvalifikationer
Du har en doktorsexamen med inriktning mot molekylärbiologi eller motsvarande. Det krävs att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med bakteriologi, eukaryota celler, biokemi och molekylärbiologi för att bestämma kemiska molekylers effekt på växt/överlevnad/virulens av olika bakteriella patogener. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att genom publicerade vetenskapliga arbeten uttrycka dig i engelsk skrift.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, doktorsexamensbevis, relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 30 april 2021.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till och med 2022-07-31

Tillträde snarast.

Närmare upplysningar lämnas av Professor Fredrik Almqvist, tfn: 090-7866925 eller e-post: fredrik.almqvist@umu.se

 

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-522-21
Kontakt
  • Fredrik Almqvist, 090-7866925
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-09
Sista ansökningsdag 2021-04-30

返回职位空缺页面