Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Umeå centrum för genusstudier söker en förste forskningsassistent till forskningsprogrammet: ”Separatistiska rum för trygghet, finansierat av Formas. Anställningen är på 100 % under tre månader, med start 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I forskningsprojektet undersöker vi mobiliseringen av separatistiska sammanhang med syftet att skapa trygghet.

Du kommer att delta i projektet och fokusera på olika former av trygga rum och separatistisk mobilisering som skapas, används och diskuteras offentligt idag. Arbetet innebär även att lösa metodologiska frågor gällande separatistisk mobilisering för samhällsförändring. Du kommer att vara med att organisera forskning, genomföra kvalitativa analyser och sprida resultat i form av rapporter/artiklar.

Kompetenskrav

Vi söker dig med doktorsexamen i genusvetenskap eller motsvarande, samt mycket goda kunskaper i genus- och kritiska perspektiv, särskilt feministisk politik och separatistisk mobilisering.

Övriga kvalifikationer

Du har erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhället.

Du behöver ha mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Examensbevis
  • Eventuella övriga meriter som du vill åberopa

Ansökan ska göras via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 20 maj. Ladda upp dina dokument i word- eller pdf-format. 

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Linda Sandberg, 090-786 69 40, linda.sandberg@umu.se

Mer om oss

Umeå centrum för genusstudier (UCGS) är ett universitetsövergripande centrum med ansvar för Umeå universitets genusforskning. UCGS har i uppdrag att ta ett fakultetsövergripande ansvar för tvärvetenskaplig utveckling inom området genusstudier. Vidare ska UCGS utveckla ett nationellt och internationellt samarbete samt bygga en internationellt framstående forskningsverksamhet.

Vid UCGS bedrivs förutom forskning, både grundutbildning i ämnet genusvetenskap på såväl grund- som avancerad nivå, liksom forskarutbildning. Läs mer om UCGS här https://www.umu.se/umea-centrum-for-genusstudier/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-658-21
Kontakt
  • Linda Sandberg, 090-786 69 40, linda.sandberg@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-29
Sista ansökningsdag 2021-05-20

返回职位空缺页面