Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning

Universitetets kommunikationsenhet och inhousebyrå ger kommunikationsstöd till fakulteter, institutioner, universitetsförvaltning och ledning. Kommunikationsenheten arbetar med universitetsgemensam extern och intern kommunikation, studentrekrytering, studentkommunikation, extern och intern webb, profilprodukter samt event och arrangemang. Inhousebyrån består av en sammansvetsad grupp av 9 personer, som tillsammans arbetar för att leverera produktioner med hög kvalité inom film, foto, grafisk produktion och webb.

Vi behöver nu förstärka vår film- och formgivningsverksamhet med ytterligare en person från 1 januari till 31 december 2021.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak arbeta med film och foto men också grafisk formgivning under lugnare perioder. I rollen som filmproducent och filmare kommer du tillsammans med dina arbetskamrater ta fram till exempel forskarporträtt, nyhetsmaterial som kan användas i pressinformation, filmer om utbildningsprogram och andra redaktionella filmer för webb och sociala medier. Du kan arbeta i hela kedjan från idélösning, synopsis och manus till inspelning och postproduktion.

I rollen som grafisk formgivare kommer du arbeta med både tryckta och digitala medier. För tryckta medier kan det innebära allt från broschyrer, avhandlingsomslag, annonser, affischer till roll-ups och utställningsmaterial. För digitala medier kan det handla om banners, design av Wordpress-siter eller att arbeta som webbredaktör.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en relevant eftergymnasial utbildning inom filmproduktion och minst 2 års arbetslivserfarenhet inom filmproduktion. Du ska tidigare ha projektlett och drivit filmproduktion med ett helhetsansvar, dvs från planering till produktion, filmning och projektavslut. Vi vill också att du ska ha erfarenhet av direktsändningar. Du ska även ha dokumenterade kunskaper inom grafisk formgivning. Du ska ha goda kunskaper i Adobe Premiere och After effects samt kunskaper i Adobe InDesign och Photoshop. Det är meriterande om du har utbildning inom och erfarenhet av journalistiskt arbete. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av filmjournalistik samt kunskaper inom stillbildsfotografi och bildbehandling.

Du kommer jobba med både stora och små projekt och uppgifter efter deadline, så det är viktigt att du är självgående, prestigelös och hugger tag i arbetsuppgifter där det behövs. Du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och flexibel samt har viljan att tillsammans med övriga i teamet utveckla vår filmverksamhet.

Som person har du lätt att skapa goda relationer med chefer och medarbetare. Du ska ha en grundmurad känsla för service till kunder som vill ha hjälp av vår inhousebyrå där din tjänst är placerad. Det är en fördel om du redan har provat på att arbeta i en verksamhet där du arbetat med timdebitering. Du är serviceinriktad även när tempot är högt och har god samarbetsförmåga även under press med korta deadlines.

Villkor

Anställningen är en visstidsanställning till den 31 december 2021 med tillsättning 1 januari 2021. 

Ansökan och arbetsprov

Du ska komplettera din ansökan med arbetsprover:

  • Två filmer max 3 minuter långa vardera som du själv har gjort hela filmen, det vill säga producerat, filmat och redigerat. Beskriv också syfte, utmaningar och vilka idéer du ville förverkliga med dina filmer.
  • Två arbetsprover med material där du gjort all grafisk formgivning.

Meriterande arbetsprov är (frivilliga):

  • Redaktionell text som du skrivit. Texten ska bestå av mellan 3000 till 4000 tecken. Vi vill även att du i text beskriver val av kommunikationskanaler för spridning av den aktuella texten.
  • Tre dokumentära fotografier på människor i olika miljöer.

Du kan antingen skicka eller lämna in dina arbetsprover till Kommunikationsenheten Universitetsledningshuset, Universitetstorget 4, 901 87 Umeå eller via en digital överföringstjänst. Kontakta sara.mejtoft@umu.se för mer information.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2021
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1265-20
Kontakt
  • Sara Mejtoft, områdeschef kommunikationsenheten, 090 - 786 67 17
  • Mikaela Hammarstedt, HR-specialist, 090-786 78 93
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-25
Sista ansökningsdag 2020-10-18

返回职位空缺页面