Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här arbetar ca 45 personer.

Till Examina inom Studentcentrum söker vi nu en vikarierande Examenshandläggare.

Arbetsuppgifter

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att handlägga examensansökningar, utfärda examensbevis samt handlägga och besluta om tillgodoräknande av studier från andra svenska och utländska lärosäten eller tillgodoräknande av relevant yrkeserfarenhet. Vidare informerar du studenter och universitetspersonal i frågor och regelverk som rör examen och tillgodoräknande.

Arbetsuppgifterna innebär framförallt att administrera, utreda, bedöma och fatta beslut i examens- och tillgodoräknandeärenden utifrån nationella och lokala bestämmelser. Arbetet medför även kontakter med studenter, personal vid Umeå universitet och andra lärosäten. En stor del av arbetet utförs i studiedokumentationssystemet Ladok.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en akademisk examen och erfarenhet av att arbeta med handläggning av examensärenden eller motsvarande. Du har erfarenhet av administrativt arbete och vana att fatta beslut utifrån gällande regelverk. Du har vana av att arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver goda kunskaper i skrift och tal i såväl svenska som engelska.

Som person är du noggrann, har lätt att prioritera och ta egna initiativ. Du är flexibel och har tålamod samt en vilja att vara delaktig i helhetsansvaret för verksamheten. Du är engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Erfarenhet av administrativt arbete i Ladok samt god kunskap om examens- och tillgodoräknanderegler samt arbete med utländska högskolestudier är meriterande

Villkor
Vikariat till och med 2020-12-31. Sista ansökningsdag 2020-02-17!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-51-20
Kontakt
  • Erik Ångman, Områdeschef Ladok och Examina, 090-786 96 08
  • Tatja Anundsson, HR- specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-27
Sista ansökningsdag 2020-02-17

返回职位空缺页面