Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för fysik har ca 100 anställda och bedriver både forskning och utbildning. Institutionen är värdinstitution för civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik och för masterprogrammet i fysik. Institutionen ger dessutom kurser inom andra civilingenjörsprogram, inom lärarutbildningen, inom tekniskt-naturvetenskapligt basår samt fristående kurser. Utbildningsvolymen motsvarar cirka 280 helårsstudenter fördelade på närmare 100 kurser och 1000 studenter.

Anställningen gäller tillsvidare och avser heltid. Tillträde 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 15 januari 2020. Provanställning kan komma att tillämpas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ansvara för studievägledning och utbildningsadministration inom fysikinstitutionens grundutbildning. Detta omfattar bland annat information, rekrytering, antagning och vägledning av studenter inom såväl programutbildningar som inom fristående kurser samt att bistå vid lokalbokning, kursregistrering, resultatrapportering, uppföljning av studieresultat samt tentamensadministration. Vidare ingår arbete med avtal för in- och utresande utbytesstudenter. Webbpublicering kopplat till institutionens allmänna sidor, dess utbildning och forskning samt webbredaktör för de interna webbsidorna för institutionen ingår. Att bistå vid inläggning av kursplaner, kurstillfällen och kurslitteratur i Selma kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du ska ha god servicekänsla, kontakt- och samarbetsförmåga. Du är en utåtriktad och noggrann person som kan arbeta självständigt, ta eget ansvar och egna initiativ, har god planeringsförmåga samt är positiv till nya och varierande arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Goda kunskaper i svenska och engelska är viktigt eftersom vi har många utländska studenter och även engelsktalande lärare och forskare.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har studievägledarexamen. God kännedom om universitetets administrativa system, framför allt Ladok, Selma, NyA, TimeEdit, Episerver och Sharepoint är meriterande.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1) Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer och varför du söker
2) En meritförteckning/CV
3) Betygsutdrag
4) Kopior av examensbevis eller motsvarande
5) Kontaktuppgifter till tre referenspersoner

Information
Närmare upplysningar lämnas av studierektor Hans Forsman, tel. 090-786 55 84, e-post: hans.forsman@umu.se eller prefekt Thomas Wågberg, tel. 090-786 59 93, e-post: thomas.wagberg@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2060-19
Kontakt
  • Hans Forsman, 090-7865584
  • Thomas Wågberg, 090-7865993
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-10
Sista ansökningsdag 2020-01-15

返回职位空缺页面