Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vår vision är att med fokus på verksamhetens bästa och med IT som stöd skapa de bästa möjliga för infrastruktur, support och systemstöd och därmed bidra till utmärkt forskning och utbildning. Hög kompetens och kvalité på vårt arbete samt med en stark utvecklingsvilja hos våra medarbetare hand i hand med drivkraften för nyfikenhet och nytänkande som präglar universitet ger en stimulerande miljö med spännande utmaningar och teknik i framkant.

Vi fortsätter att växa och söker medarbetare som vill vara med att växa, påverka och utvecklas tillsammans med oss.

Att vara en del av ITS

Vi är en värderingsstyrd arbetsplats där våra medarbetare delar vår värdegrund och arbetar för att främja en utvecklande och inkluderande arbetsmiljö och kultur. ITS är en arbetsplats där man har möjlighet till utveckling, utmanande arbetsuppgifter samt möjlighet att påverka och ha roligt tillsammans. Vi tror på kompetensutveckling och kompetensöverföring och här erbjuds du att tillsammans med några av de främsta inom IT i Umeå bidra till ett hållbart samhälle och bygga teknik för morgondagens studenter och banbrytande forskning.

Just nu söker vi IT-specialister och söker dig som:

Kan se dig själv som en framtida nyckelspelare i vår vardag och som vill kunna påverka vår framtida utveckling tillsammans med kompetenta kollegor. Vill du få möjlighet att arbeta inom ett område där samarbete och engagemang är nyckelfaktorer för att lyckas?

Det finns goda möjligheter utifrån personliga egenskaper och erfarenheter det arbetsinnehåll som tjänsterna ska innehålla.

Vi söker dig med erfarenhet och kompetens inom ett eller flera områden:

IT- och informationssäkerhet

Inom området arbetar du proaktivt för att säkerställa kvalitet, genomföra utredningar, analysera risker och agera rådgivare till vår verksamhet. Dels utifrån ett tekniskt perspektiv men även utifrån ett informationssäkerhetsperspektiv där även regler och juridik innefattas.

IT-arkitektur

När du arbetar med vår IT-arkitektur står du för utveckling och underhåll av molnmiljöer och hybrida lösningar där du aktivt bidrar till och vidareutvecklar ett koordinerat utbud av tjänster. Du står både för tekniken, men även kund- och verksamhetskontakter. Du har förmågan att underhålla och stödja en genomtänkt arkitektur som ska hålla långsiktigt för att stödja fortsatt innovation och stabilitet.

Applikations- och systemstöd

Du ingår i ett team av specialister som ansvarar för våra IT-system. Vi ser gärna att du är van att arbeta med tjänstebaserad leverans, dels egenutvecklade tjänster samt nyttjande av så kallade molntjänster. Vidare står vi även för underhåll och uppbyggnad, uppgraderingar och systemtester.

Till de områden vi beskriver ovan är det positivt om du har erfarenhet inom:

  • Datacenter med mycket hög automatiseringsgrad, virtualisering, objektbaserad lagring och mjukvarustyrt nät (SDN).
  • En hybrid multicloud-miljö, vi vill använda de bästa lösningarna som kan integreras i vår egen verksamhet på ett säkert och bra sätt. Vi samverkar främst idag med Microsoft och Amazon gällande deras utbud av tjänster, systemlösningar och molnlösningar.
  • DevOps, vi verkar för ett klimat där samarbete är ett nyckelord mellan olika team, såsom utveckling, förvaltning, infrastruktur och nätverk. Vår gemensamma leverans är vår prioritet.
  • Teknikområden som innefattas hos oss är Microsoft Exchange, Office 365, Microsoft SQL, Biztalk, automation med PowerShell, .Net, VMware, Linux, GIT, Apache, Tomcat, Docker/Containers, ELK, Ansible och Java.

Känner du igen dig i ett eller flera av dessa områden och även vill ta steget och utvecklas vidare är du välkommen med din ansökan till oss!

Om dig & kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom IT alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Varje roll hos oss på ITS förutsätter att du är rätt person på rätt plats, att du uppfyller de krav som ställs på respektive roll. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar och vill vara en del av vår fortsatta utvecklingsresa. Vi strävar efter en optimal mix av kunskaper och erfarenheter i våra team och tar stor hänsyn till det i våra rekryteringar.

Vår omvärld och teknik utvecklas ständigt och vi ser det som en självklarhet att du håller dig á jour med den tekniska utvecklingen. För att trivas hos oss på ITS kommunicerar du obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska.

Vi tror att du är en driven, affärsmässig och resultatinriktad person som vill arbeta i team för att uppnå bra resultat. Vidare är du kommunikativ, flexibel, engagerad, strukturerad och samvetsgrann. Du kan arbeta bra självständigt såväl som i grupp.

Det är avgörande att du som person stimuleras av att arbeta tätt med andra, har lätt att kommunicera och att du har en hjälpsam attityd. Du tar eget ansvar och initiativ samt har förmåga att prioritera.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2019-12-31.

Läs mer om ITS på www.its.umu.se eller ta gärna kontakt med oss för att komma förbi på ett besök för att se hur det är att vara en del av ITS.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1857-19
Kontakt
  • Jonas Kröger, 090-786 59 44
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-31

返回职位空缺页面