Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en studieadministratör för arbete med utbildningsadministration. Anställningen är på heltid under 12 månader med start omgående eller enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad vid sociologiska institutionen men delar av arbetet kan komma fördelas på till exempel institutionen för psykologi och pedagogiska institutionen. Dessa institutioner har ett gemensamt administrativt samarbete och den anställde kommer att vara en del av ett spännande utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Som studieadministratör ger du stöd och service i studieadministrativa ärenden till studenter och undervisande personal. Arbetsuppgifterna består framförallt av löpande studieadministration kopplat till utbildningsprogram och kurser, som till exempel registrering och resultatrapportering. Du kommer även att få arbeta med att ta fram statistik och genomföra analyser av till exempel genomströmning m.m. Andra uppgifter kan förekomma, inom till exempel projektadministration. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Arbetet sker i nära samarbete med studierektor, lärare, studievägledare och övrig administrativ personal. Att medverka till utvecklingen av processer och rutiner för en effektiv studentsupport med hög kvalitet är en viktig del av arbetet.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som är relevant för befattningen. För denna anställning krävs goda kunskaper i Officepaketet samt att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av studieadministrativa arbetsuppgifter vid universitet eller högskola samt erfarenhet av universitetets studieadministrativa system, till exempel LADOK.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektadministration och arbete med programvaror som t.ex. SPSS, Excel.

Vi söker en utåtriktad person som har lätt att för kommunicera och uppskattar att arbeta både tillsammans med andra och självständigt med eget ansvar. Du är ansvarstagande, har god organisationsförmåga och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Som person är du lyhörd, initiativrik och öppen för att ta dig an nya arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2019-02-20.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-177-19
Kontakt
  • Linda Johnson, administrativ chef , linda.johnson@umu.se
  • Sofia Wård, sofia.ward@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-01-29
Sista ansökningsdag 2019-02-20

返回职位空缺页面