Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning
Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet.

Personalenheten består av två avdelningar, löneadministration och personal- och organisationsutveckling. Vi är totalt 32 personer som arbetar vid enheten.

Vill du jobba med varierande och utvecklande arbetsuppgifter? Motiveras du av att arbeta med chefsstöd kopplat till HR? Då är detta något för dig!

Vi söker nu en personalspecialist under ett vikariat fram till våren 2020. Du tillhör avdelningen för personal- och organisationsutveckling och medverkar i det strategiska och operativa HR-arbetet vid Umeå universitet.

Arbetsuppgifter
Som personalspecialist hos oss får du ett självständigt och utåtriktat uppdrag att stötta flera verksamheter inom universitetsförvaltningen och gemensamma funktioner. Huvudfokus är att ge chefer strategiskt- och operativt stöd i deras HR-arbete.

Dina arbetsuppgifter består av att ge konsultativt stöd inom samtliga HR-områden, exempelvis kompetensförsörjning och rekrytering, lönebildning samt arbetsmiljö och rehabilitering. Som personalspecialist utvecklar och genomför du även utbildnings- och informationsinsatser.

Du ingår i ett HR-team på tre personer som arbetar mot universitetsförvaltningen och gemensamma funktioner. Tillsammans med övriga HR-teamet samordnar, leder, driver och utvecklar du HR-frågor. I ditt arbete kommer du även att ha ett nära samarbete med övriga medarbetare inom personalenheten och med andra stödfunktioner inom universitetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande högskoleutbildning. Du har goda arbetsrättsliga kunskaper och har några års erfarenhet av att ha arbetat brett med personalfrågor. Du har arbetat konsultativt mot chefer inom samtliga områden inom HR, där vi värdesätter erfarenhet av rekrytering, lönebildning, arbetsrätt och arbetsmiljö.

Då du har många interna kontakter är det viktigt att du har förmågan att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska samt förmedlar kunskap på ett tydligt och professionellt sätt.

Som personspecialist hos oss är det viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer och har hög integritet. Det innebär att du kan skapa ett förtroendefullt samarbete med verksamhetsföreträdare, fackliga representanter och externa samverkanspartners.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vi ser även att du kan prioritera utifrån en helhetssyn samt att du arbetar lösningsfokuserat. Du tar initiativ och har god analytisk förmåga. Arbetet kräver vidare att du är strukturerad och att du slutför dina arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du har förhandlingsvana samt erfarenhet av att ha arbetat i en större organisation.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Närmare upplysningar lämnas av
Personalchef Lars Nordlander, lars.nordlander@umu.se eller biträdande personalchef Ann-Christin Edlund, ann-christin.edlund@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO-S 090-786 53 65, Seko 090-786 52 96 och ST 090-786 54 31.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2018-11-15.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1713-18
Kontakt
  • Ann-Christin Edlund, 090-7869165
  • Lars Nordlander, +46 90 7866193
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-10-25
Sista ansökningsdag 2018-11-15

返回职位空缺页面