Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, t. ex. organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, rymdfysik och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har ett starkt fokus på interdisciplinär forskning och utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för analys.

Vid Institutionen för Fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, till exempel organisk elektronik, nanoteknik, fotonik och teoretisk fysik. Till fysikinstitutionen hör också Integrated Science Lab, IceLab, där vi arbetar med att lösa problem inom livsvetenskaperna med redskap från fysik, matematik och ekologi. 

Institutionen för fysik utlyser en anställning som förste forskningsingenjör för ett projekt inriktat mot att utveckla IceLabs och The Climate Impacts Research Centres (CIRCs) utåtriktade arbete. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 17 månader med tillträde 2018-08-01, eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom detta projekt kommer du att utveckla IceLabs och CIRCs exponering mot och samarbete med andra tvärvetenskapliga miljöer samt omgivande samhälle. Målet är att etablera IceLab som en internationellt etablerad och stark tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Arbetet kommer att innefatta utveckling av textmaterial och aktiviteter för att kommunicera och genomföra IceLabs kärnverksamhet: att sammanföra forskare över traditionella ämnesgränser. En viktig aspekt i arbetet kommer att vara att självständigt leda arbetet hela vägen från idé till genomförande. För CIRC är målet att utveckla verktyg för effektiv implementering av tekniska lösningar för medborgarvetenskap. Arbetet kommer att omfatta meta-analyser av teknik som används i medborgarvetenskapliga projekt och forskning på dess effekter på projekten.
 

Kompetenskrav
Du har en doktorsexamen i något av ämnena ekologi, biologi, miljövetenskap eller motsvarande. Färdigheter att kommunicera vetenskap via webb och ordna tvärvetenskapliga aktiviteter såsom seminarieserier och workshops är krav, liksom erfarenheter av utåtriktad verksamhet mot allmänheten. Du måste dessutom ha förmåga både att arbeta självständigt och som del av en forskningsgrupp. Mycket goda färdigheter i engelska muntligt och skriftligt är ett nödvändigt krav.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1. Följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer och intressen för vetenskaplig kommunikation, samt en motivering varför du söker (max två sidor).
2. CV med publikationslista.
3. Kopior på examensbevis.
4. Kopia av doktorsavhandlingen
5. Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner. 

Information
För mer information kontakta Martin Rosvall, martin.rosvall@umu.se

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2018-06-07.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-08-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-918-18
Kontakt
  • Martin Rosvall, 070-2391973
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-05-16
Sista ansökningsdag 2018-06-07

Tillbaka till lediga jobb