Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

Vid institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap bedrivs forskning och utbildning inom enheterna anestesi och intensivvård, kirurgi, klinisk fysiologi, hand- och plastikkirurgi, ortopedi, urologi och andrologi samt idrottslaboratoriet. Institutionen bedriver forskning och undervisning inom dessa ämnesområden i nära samarbete med landstingsverksamheten.

Vi söker nu en forskningsassistent till vår verksamhet inom Kunskapscentrum i katastrofmedicin (KcKM), enheten för kirurgi, till projektet: Masskadehändelser i underjordsmiljö – allvarliga händelser i tunnlar – en inledande kartläggning. Anställningen är en visstidsanställning på 3 månader.

Beskrivning av arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra intervjuer med ambulanspersonal främst i Norge men även i Sverige. Syftet är att utröna den erfarenhet som norsk ambulanspersonal har om det medicinska omhändertagandet vid allvarliga skadehändelser i tunnlar. Arbetsuppgifterna innefattar också att dokumentera, analysera och rapportera resultaten från intervjuerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska och har en specialistutbildning inom ambulanssjukvård. Du har utbildning inom Katastrofmedicin,  Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) och prehospital sjukvårdsledning, samt medicinska kunskaper.

Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar väl på både svenska och engelska.




Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2018-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20180601
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-927-18
Kontakt
  • Marie Eriksson, personalsamordnare, 072-204 65 99
  • Britt-Inger Saveman, senior professor, 090-786 92 35
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-05-18
Sista ansökningsdag 2018-06-01

Tillbaka till lediga jobb