Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

En av våra studieadministratörer skall vara föräldraledig under en period och vi söker därför en ersättare för honom. Vill du arbeta i ett spännande och viktigt projekt som ger dig möjlighet att utvecklas och verka i en organisation i gränsytan mellan integration av nyanlända, examination och yrkeslegitimation?

Sök då vikariatet som studieadministratör hos oss. Anställningen avser heltid under perioden 2018-06-01—2019-02-28. Tillträde 2018-06-01 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-14

Beskrivning

När fler människor söker fristad i Sverige ställs stora krav på samhället att ta vara på och utveckla den resurs som invandringen innebär. Regeringen föreslår reformer för snabbare etablering av nyanlända. Som ett led i en enklare, tydligare, och snabbare process fram till legitimation anordnar Socialstyrelsen kunskaps- och lämplighetsprov för 21 reglerade yrken från hälso- och sjukvårdens område. Provet syftar till att testa av de kvalifikationer som krävs för utövandet av yrket.

Umeå universitet har i uppdrag av Socialstyrelsen att ta fram och genomföra ett kunskaps- och lämplighetsprov för läkare. Provet består av en teoretisk del med både svenska och engelska inslag samt en praktisk del som genomförs på svenska. En projektorganisation har skapats inom den Medicinska fakulteten, under Programrådet för läkarutbildningen, för att genomföra projektet. Vidare finns en nationell rådgivande referensgrupp som stöd för arbetet.

Under 2018 kommer också en kompletteringsutbildning för läkare med utbildning utanför EU/EES att startas vid Umeå universitet. Utbildningen [ML1] syftar till att göra studenterna behöriga att göra svensk allmäntjänstgöring, dvs att de efter genomgången utbildning ska ha motsvarande kunskaper och färdigheter som de studenter som examineras vid en svensk läkarutbildning. Utbildningen planeras genomföras som en distansutbildning med klinisk praktik distribuerad i norra regionen.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med en kollega att arbeta med att administrera projektets olika delar, framförallt provadministrationen. Din roll som studieadministratör innebär samordning av provens ingående delar tillsammans med ansvariga lärare för de olika delarna i proven. Arbetet innebär nära kontakt med projektansvarig, delprovsansvariga och med ansvariga lärare inom de olika ämnesområdena.

Arbetsuppgifterna innefattar löpande provadministration, såsom schemaläggning, administration av utbildningsplattform, administration av plattform för digitala examinationer, rapportering och uppföljning till Socialstyrelsen. Du kommer att ansvara för informationen till, och kontakten med, de prövande. En annan viktig arbetsuppgift är att vara ett kvalificerat stöd till den nationella referensgruppen.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga administratörer vid läkarprogrammet, särskilt den grupp som också är organiserad vid kansliet för medicin. Det dagliga arbetet kommer att samordnas av en områdeschef. Arbetsuppgifterna kommer att kunna förändras över tid.

För att trivas i detta arbete, som är innehållsrikt och varierande, behöver du kunna hantera en periodvis hög arbetsbelastning.

Kvalifikationer


Du som söker har flera års erfarenhet av administrativt arbete och administrativa system. Goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet. Viktigt i rollen som studieadministratör är att du har god förmåga att utrycka dig i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Arbetet innebär att du ska kunna hantera många pågående ärenden samtidigt och det krävs att du kan arbeta självständigt, lösningsfokuserat, ta eget ansvar samt vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Eftersom du i ditt arbete har omfattande kontakter med företrädare inom och utom universitetet är det viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Meriterande

Erfarenhet av studieadministration inom liknande arbetsuppgifter är meriterande liksom arbete med desystem som Umeå universitet använder, exempelvis Moodle, Qpersoft Observe, TimeEdit, Examsoft och LADOK. Det är även meriterande om du har kunskaper i  olika språk.

Mer om oss

Du kommer att arbeta vid Kansliet för medicin och kommer att ingå ett i trevligt gäng på drygt 30 medarbetare vars roller syftar till att stödja verksamheten inom olika arbetsområden, såsom personal, ekonomi, utbildning, forskning och kommunikation.

Tycker du att arbetet verkar intressant, skicka in ett personligt brev, meritsammanställning samt arbetsbetyg som är relevanta för anställningen. Ansökan skall göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro.

Ansökan ska vara inkommen senast 2018-05-14

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta områdeschef Malin Larsson 090-786 71 08 vid frågor om arbetsinnehåll, och personalspecialist Tatja Anundsson 090-786 70 30 vid frågor om anställningsvillkor och rekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-744-18
Kontakt
  • Tatja Anundsson, 090-786 70 30
  • Malin Larsson, 090-786 71 08
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-04-20
Sista ansökningsdag 2018-05-14

返回职位空缺页面