Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning av doktorandprojektet:

Ögonmusklerna drabbas inte eller är mera motståndskraftiga än de övriga musklerna vid muskeldystrofier. Cellskelettet anses spela en avgörande roll vid muskeldystrofier. Projektet syftar till att med hjälp av en zebrafisk modell kartlägga skillnader i cellskelettets sammansättning och organisation i ögonmusklerna och dess betydelse för ögonmusklernas uttalade motståndskraft mot muskelsjukdom.

Kvalifikationer:

Grundläggande behörighet har den som genomgått en grundläggande högskoleutbildning om minst 240 ECTS. Den som före den l juli 2007 uppfyller kraven på grundläggande behörighet för tillträde till forskarutbildning, d.v.s. grundläggande högskoleutbildning om minst 120 poäng eller motsvarande kunskaper som förvärvats i någon annan ordning inom eller utom landet, skall även därefter anses ha grundläggande behörighet för tillträde till utbildning på forskarnivå.

Särskild behörighet:

Sökande ska ha högskoleutbildning inom något av områdena molekylärbiologi, biomedicin, medicin eller annat ämnesområde som bedöms vara direkt relevant för den aktuella forskningsinriktningen. Totalt ska minst 60 högskolepoäng (eller motsvarande) vara studier på avancerad nivå. Av dessa ska minst hälften utgöras av cell- och molekylärbiologiska kurser på avancerad nivå. Ett examensarbete inom området, motsvarande minst 30 högskolepoäng, ska ingå.

Goda kunskaper i engelska (tal och skrift) är ett krav och kommer att bedömas av institutionens forskarutbildningsgrupp.

Meriterande

  • Dokumenterad erfarenhet av forskningsarbete med zebrafisk, inklusive erfarenhet av arbete i zebrafiskfacilitet.
  • Dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete med genmodifiering (TALENs, Crispr/Cas9) i zebrafisk.
  • Tidigare praktisk erfarenhet av laboratoriearbete utnyttjande immunohistokemiska och molekylärbiologiska metoder.
  • Goda kunskaper i muskelstruktur, anatomi och fysiologi.
  • Genomförd djurförsökskurs med inriktning mot zebrafisk.

Anställningsform

Målet med anställningen som doktorand är att den ska resultera i en doktorsexamen. I detta ingår deltagande i forskning, seminarier och kurser. Tjänsten är tidsbegränsad till 4 års heltidstjänst. Lönen sätts enligt lönestegen för doktorander.

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett CV som inkluderar examina, anställningar, samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner och ett personligt brev med motivering till varför du söker och varför du är lämpad för anställningen.

Tillträdesdag: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Övrig information:

http://www.umu. se/medfak/utbildning/forskarutb/handbok/index.html

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-261-18
Kontakt
  • Professor Fatima Pedrosa Domellöf, fatima.pedrosa-domellof@umu.se
  • Universitetslektor Jonas von Hofsten, jonas.von.hofsten@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-02-12
Sista ansökningsdag 2018-03-02

Tillbaka till lediga jobb